pedagógiai és mentálhigiénés tanácsadás

Könyveink

A szolgáltatásainkhoz kapcsolódó kiadványok a helybevitt szolgáltatások alkalmával,

illetve postai úton vásárolhatóak meg.

Postai szállításnál a fizetési lehetőségek: utólagos átutalás, rózsaszín postautalvány, utánvét.

A könyvek megrendelhetőek a barbori.bt@gmail.com e-mail címen.

Szállítási díj az érvényes postai díjszabás szerint. Klikk ide!

 

  Antal Judit: És Veled ki törődik?
  Barbori Bt.

  Ár: 3.000,- Ft

  "A könyvben a pedagógusi és a mentálhigiénés szaktanácsadói tapasztalataimat

   osztom meg az olvasókkal.
  Gondolataimat sok idézettel, verssel, viccel, tanulságos történettel, humorral és
  elgondolkodtató saját élményekkel fűszereztem meg."
  (Antal Judit)
 
   A könyv fő témái:

   - A nevelés társadalmi háttere és aktuális problémái
   - A pedagógus lelki egészsége, a kiégés megelőzése
   - Önismeret, önbizalom, önérvényesítés, életfeladat
   - Az érzelmi képességek fejlesztési lehetőségei
   - A szociális képességek fejlesztési lehetőségei
   - Megküzdési stratégiák problémák, krízisek során
   - Eredményes nevelési és fegyelmezési módszerek
   - Közösségfejlesztés, szabályozás
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: ITT és MOST - Mentálhigiéné az óvodában
   Barbori Bt.
   
   Ár: 3.000,- Ft
   
   A könyv a szerző 20 éves, mentálhigiénés óvodai szaktanácsadói tapasztalatait
   mutatja be.
   Fő témái: az óvodáskorú gyermek lelki egészsége, az érzelmek, a problémák
   és konfliktusok kezelése, a hatékony kommunikáció, az egyéni és a csoportfejlesztés                   összehangolása, az óvoda és a család kapcsolata, a kollektíva működése,
   az óvodai dolgozó lelki egészsége stb.
   A témákhoz a szerző élményszerű elméleti megközelítéseket és konkrét jó gyakorlatokat             mutat be. Az olvasó többek közt jól hasznosíthatja pedagógiai és pszichológiai
   ismereteinek a frissítéséhez, foglalkozások tervezéséhez, a családokkal való együttműködés     megújításához, önfejlesztéshez és lelki töltekezéshez is.
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Mi lennék, ha JÁRMŰ lennék! -                         könyv és képgyűjtemény                                                       Barbori Bt.

   Ár: 4.000,- Ft

   "Ez a könyv és a hozzá tartozó képgyűjtemény                   számtalan ötletet ad a járművek és a közlekedés               sokoldalú és tevékeny megismeréséhezMentálhigiénés     játékok, barkácsolási ötletek, kísérletek, találós                   kérdések, szólások, mondókák, versek, mesék, viccek       gazdag gyűjteménye támogatja a pedagógust a             téma izgalmas és színvonalas feldolgozásában.                 Örömteli munkát kívánok!"
   Antal Judit

   A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.

 
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Mi lennék, ha ÁLLAT lennék? -
   könyv és képgyűjtemény

   Barbori Bt.

   Ár: 4.000,- Ft

   A Mi lennék ha... sorozat ebben a részében 64 állaté a     főszerep. A könyv tartalmazza az állatok élményszerű,       érdekességekkel tűzdelt ismertetőjét, ötleteket, illetve       játékleírásokat. A könyvben bemutatott módszerek az     óvodások és az általános iskolások körében egyaránt       jól alkalmazhatóak. A Mi lennék, ha állat lennék? -             című könyvhöz tartozik egy képgyűjtemény is, amely a     könyvben bemutatott állatok fotóját tartalmazza. A         képek elősegítik az állatokról már megszerzett                   ismeretek felidézését, ellenőrzését és hasznos eszközei       az ajánlott feladatoknak és játékoknak.

   A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Mi lennék, ha VÍZ-ből lennék? -                         könyv és képgyűjtemény                                                       Barbori Bt.

   Ár: 4.000,- Ft ELFOGYOTT! NEM RENDELHETŐ!

   "Minden óvodapedagógus számára ajánlom ezt a           könyvet és a hozzátartozó képgyűjteményt, aki a               gyermekeket környezet- és egészségtudatos                       magatartásra akarja nevelni, ugyanakkor izgalmas,           változatos, jó hangulatú, cselekvésbe ágyazott „vizes”     napokat szeretne szervezni."
   (Juhász Katalin, a tatabányai Turul Óvoda vezetője)
                                                                                                       A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Mi lennék, ha GYÜMÖLCS, ZÖLDSÉG                 lennék! - könyv és képgyűjtemény                                       Barbori Bt.

   Ár: 4.000,- Ft

   Ez a könyv számtalan ötletet ad a gyümölcsök és a           zöldségek sokoldalú és tevékeny megismeréséhez,           valamint az egészségtudatos táplálkozáshoz.                     Mentálhigiénés játékok, barkácsolási ötletek,                     kísérletek, találós kérdések, szólások, mondókák,               versek, mesék, viccek, dalok gazdag gyűjteménye           támogatja a pedagógust a téma izgalmas és                   színvonalas feldolgozásában.
                                                                                                       A könyv melléklete egy 64 db-os képgyűjtemény.

 
 
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Hahó! Odabent vagy?
   Barbori Bt.

   Ár: 1.500,- Ft

   Elgondolkodtál-e már azon, hogy az vagy-e, akinek látnak? A szerepeid és feladataid               mögül kiragyog-e az igazi lényed? Szereted-e az életedet? Az utadon jársz-e? A                         küldetéseden dolgozol-e?
   Ha igennel válaszolsz, akkor ez a könyv újabb megerősítéseket adhat számodra.
   Ha nemmel válaszolsz, akkor pedig segítséget kaphatsz ahhoz, hogy visszatalálj                           önmagadhoz, hogy belső fényeddel megvilágítsd az utadat, és eredményesebb                       kapcsolatokat alakíts és működtess.
   A könyv fantasztikus utazások, álmok, tanulságos történetek, különleges párbeszédek és           versek bemutatásával járulhat hozzá mindehhez.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Igazgyöngy - Ezer kilométer a Szent Jakab-zarándokúton                                           Barbori Bt.

   Ár: 3.500,- Ft (második könyvtől 3.000,-Ft)

   Ez a könyv a zarándokutam igaz története – minden szépítés nélkül mutatom be azt az utat,     amit a férjemmel gyalogoltunk végig 2010 nyarán Spanyolországban. Nyitogattam                     önmagamat, feszegettem a határaimat, a kagylóhéjamat, hogy útra kelhessek, és                     zarándokoljak 1000 kilométert, hogy a „világ végéig” eljutva közelebb kerüljek                             önmagamhoz. Ha porszem került a kagylóhéjam alá, szeretettel dolgoztam vele.
   Amikor hazajöttem, kigördült belőlem ez a történet.
   Nem hagyott békén, pedig sokáig meg akartam őrizni magamnak. De önálló életre kelt           bennem, és már nem volt más választásom, mint hogy segítsek neki megszületni. Apás               szülés volt, hiszen a férjem mellettem állt, és biztatott, segített. Így született meg az ő fotóiból     és az én gondolataimból „közös gyermekünk”, ez a könyv. A gyöngy Kosztolányi Dezső             szerint a tíz legszebb magyar szó egyike. Szimbólumként a szerelmet és a boldogságot, jó         szerencsét jelképezi.
   Ezt kívánom minden kedves „Igazgyöngynek”, aki megtisztel azzal, hogy
   elolvassa ezt a történetet.

    
 
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Igazgyöngy 2 - Újabb nyolcszáz kilométer a Szent Jakab-zarándokúton                   Barbori Bt.

   Ár: 3.500,- Ft (második könyvtől 3.000,-Ft)

   Santiago de Compostelába, vagyis Spanyolország galíciai tartományának fővárosába             több úton is el lehet jutni. Az utak többsége arról kapta a nevét, hogy mely országból induló     zarándokok járják a leginkább. 2010-ben a férjemmel a francia utat jártuk végig St. Jean           Pied de Porttól Fisterráig. Ennek a története jelent meg 2011-ben az Igazgyöngy című                 könyvben. Ebben a második részben két újabb zarándokutunk történetét találja az olvasó.       A 2015-ben megtett portugál úton Lisszabonból és az angol úton Ferrolból indultunk el, hogy     megérkezzünk Santiago de Compostelába. Emellett azt is elmesélem, hogy mi történt               velem a két út között eltelt öt évben. Ez a könyv egyfajta útinapló, de nem csak                         információkat akartam adni egy útról, vagy mesélni országokról, látnivalókról, kultúrákról.         Arra vágytam, hogy átadhassam mindazt, amit és ahogy megéltünk, hogy az olvasót               elvihessem abba a csodába, hogy velünk sírjon, nevessen,és ezáltal kapja meg mindazt,         amit mi kaptunk.
   Köszönet mindazoknak, akik segítettek, biztattak, figyelemmel kísértek az úton, és köszönet       azoknak is, akik ennek a könyvnek a segítségével lesznek majd zarándoktársaink.

 
 
 
 
 
 
 
 
   Antal Judit: Igazgyöngy 3 - Út Afrika tetejére                                                                                       Barbori Bt.

   Ár: 3.500,- Ft (második könyvtől 3.000,- Ft)

   „A boldogsághoz nem vezet út.
   Az út maga a boldogság.” (Buddha)

   Afrika, 2016. január
   Az El Camino (francia út) és a portugál út után ez volt a harmadik utunk a férjemmel, amely     során hosszabb időre megváltunk a szeretteinktől, a magunk körül teremtett kényelemtől és     biztonságtól. Jégesőben is másztuk a hegyet, hogy Teleki Sámuel nyomában eljussunk Afrika     legmagasabb pontjára, a Kilimandzsáró 5895 m magas csúcsára. Csapatunk még láthatott     a csúcson havat és jeget, ami egyes kutatók szerint a globális felmelegedés következtében     2020-ig teljesen el fog tűnni.
   Az utunk másik fontos célja most is az volt, hogy jobban megismerjük magunkat, egymást és     fejlődjünk. Ennek során engem az első út érzékenyített és felébresztett, a második út                   megerősített. Ez a harmadik út pedig arra sarkall, hogy keretezzem újra az életemet.
   A könyvben az úton szerzett élményeket és tanulásokat osztom meg az eddigiekhez                   hasonló stílusban, valósághűen, őszintén és némi humorral fűszerezve. A férjem és a                   túratársaim fotói, videói pedig igazán tartalmas szórakozássá teszik a leírt élményeket.